Blog

Het verschil tussen Fusion en Fusion ProGlide mesjes

De Gillette Fusion scheermesjes zijn niet voor niets populaire scheermesjes. Ze zorgen voor een vertrouwd, glad resultaat en een verzachtend effect dankzij de vitamine E en aloë vera. Scheren met deze mesjes is dus al behoorlijk comfortabel. Nu is er ook een opvolger van de Fusion mesjes: het Gillette Fusion ProGlide Scheersysteem. Gillette prijst deze mesjes aan als vernieuwend en baanbrekend en spreekt van de meest comfortabele ervaring op scheergebied. Wat zijn precies de verschillen tussen beide producten en hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding?

Werking van Gillette Fusion ProGlide

Gillette introduceert met dit type mesje een nieuwe mesjestechnologie: de randjes van de mesjes zijn dunner en fijner dan bij de Fusion mesjes en voorzien van een innovatieve lage-weerstandscoating. Hierdoor glijden de mesjes zachtjes over de huid. Dankzij de nieuwe mesjesstabilisator, die zorgt dat de afstand tussen de mesjes constant blijft, passen de mesjes zich perfect aan aan de gezichtscontouren. Ook als je je dagelijks scheert, ben je verzekerd van een moeiteloze scheerbeurt met zeer goede scheerprestaties.

De mesjes zijn uitgerust met de nieuwste snufjes. Zo is de Lubrastrip nu voorzien van mineraalolie en polymeren die de huid zacht maken en die de mesjes zacht over de huid doen glijden. Ook de precisietrimmer voor moeilijk te bereiken plekjes is verbeterd. Neem je de ProGlide Poweruitvoering in plaats van Manual dan heb je een scheersysteem met trilfunctie.

Prijsverschil tussen Fusion en Fusion ProGlide

Een verpakking ProGlide mesjes van acht stuks is helaas enkele euro’s duurder dan een Fusion verpakking met dezelfde hoeveelheid mesjes. Gebruikers melden wel vaak dat ProGlide een stuk langer meegaat, zodat dit prijsverschil geen minpunt meer is. Je hebt dus veel minder snel een nieuw ProGlide scheermesje nodig.

Belangrijkste verschillen tussen Fusion en Fusion ProGlide

Het nieuwe ProGlide systeem biedt duidelijk een aantal voordelen:

  • Fusion ProGlide geeft een aangename scheerbeurt en een gladder scheerresultaat dan Fusion
  • Je hebt met ProGlide een soepelere huid dan met Fusion
  • Dankzij ProGlide heb je minder gauw bultjes, irritatie en ingegroeide haren
  • ProGlide heeft 15% dunnere mesjes, je ervaart nauwelijks weerstand tijdens een scheerbeurt
  • De precisietrimmer en de formule van de Lubrastrip van ProGlide zijn verbeterd
  • Verbeterde ProGlide handgreep voor meer controle, handig voor in een vochtige ruimte
  • Fusion is goedkoper dan Fusion ProGlide, maar je hebt met Fusion sneller een nieuw mesje nodig