Blog

Meest dure scheermes

Zafirro is een Bright Light Ventures bedrijf. Bright Light Ventures heeft een team dat innovatief en ondernemend is, zo focussen ze zich op het vinden van duurzame oplossingen in het dagelijks leven. Zafirro begon met een eenvoudige vraag: ‘wat is er nodig om een scheermesje levenslang mee te laten gaan?’ Na drie en een half jaar onderzoek gedaan te hebben, lanceerden ze de eerste scheermes ter wereld met saffieren messen. Ze zijn zeer scherp, met een rand van ongeveer 80 atomen breed en blijven tien keer langer goed als stalen messen (en met onderhoud en nascherpen meer dan 100 keer langer).

Meest luxe scheermessen

Tegenwoordig is Zafirro een zelfstandig bedrijf, dat gebruik blijft maken van de expertise van het Bright Light team. Er is namelijk een expertise in raketmotor productie, nanotechnologie en de deeltjesfysica vereist, evenals de productie en technologische expertise van over de hele wereld. Zafirro lanceert een nieuw tijdperk van het scheren, de witte saffieren bladen zijn hypoallergeen en ongevoelig voor oxidatie en corrosie. Met behulp van de mesjes van ongeveer 80 atomen breed en maar liefst 5000 keer dunner dan mensenhaar, zal je zorgen voor een perfect scheerresultaat. Bij Zafirro kun je terecht voor gratis onderhoud en professionele reiniging. Tevens slijpen zij de mesjes bij wanneer dat nodig is, om ervoor te zorgen dat jouw scheerapparaat één van de meest geavanceerde consumentenproducten blijft. Bij aankoop van een Zafirro Iridium scheermes is er een garantie van 20 jaar inbegrepen.

Verschillende scheermessen van Zafirro

Het handvat van de Zafirro Iridium scheermes is van 99.95 procent zuiver iridium gemaakt, afkomstig van meteorieten. Dit metaal is het sterkste metaal dat je kunt vinden en tien keer zeldzamer dan platina. Eén van de belangrijkste toepassingen van iridium, naast Zafirro scheermesjes, zijn raketmotor componenten, vanwege de extreme duurzaamheid van het metaal. De zeshoekige platinaschroeven op de Zafirro Iridium zijn op maat gefreesd en van 99.95 procent zuiver platina, een veel hogere zuiverheid dan de meest dure juwelen. Door het beperkte aanbod van iridium en de hoge kosten die aan de productie verbonden zijn, zijn er slechts 99 Zafirro Iridium scheermesjes geproduceerd. Er wordt een serienummer op elke scheermes gegraveerd, om de authenticiteit te garanderen. Deze scheermesjes kosten maar liefst 100,000 dollar. Naast de zeer exclusieve Zafirro Iridium scheermesjes verkoopt Zafirro ook andere exclusieve varianten, zoals Zafirro Gold en Zafirro Titanium. Het aantal jaar garantie van deze scheermesjes valt wat lager uit, respectievelijk vier en twee jaar. De kosten vallen echter ook iets lager uit. Voor de Zafirro Gold betaal je 18,000 dollar en voor de Zafirro Titanium 2,000 dollar.