Blog

Scheerset Amsterdam

Voor een goede scheerset hoef je niet naar de hoofdstad

Voor een goede scheerset Amsterdam bezoeken?
Veel mensen denken dat je naar Amsterdam moet afreizen om een goede scheerset te kopen. Vroeger was dat wel zo, maar dankzij de komst van internet is een winkel bezoeken niet meer nodig. Bespaar tijd en winkel online voor een nieuwe luxe scheerset!

Scheerset online uitzoeken

Voor een goede scheerset Amsterdam een bezoekje brengen is dus een overbodige moeite. Online een set uitzoeken is veel eenvoudiger. Je kunt zoeken op merk. Scheersets zijn vaak afkomstig uit Engeland, Amerika of Duitsland. Een stijlvol merk met een ruime keuze in ontwerpen is bijvoorbeeld het Duitse topmerk Mühle. Een creatief en modern design vind je onder meer bij het Engelse Bolin Webb.
Verder bepaal je uit hoeveel delen de set moet bestaan. Een tweedelige set is een scheermes met een bijbehorende houder. Bij een driedelige set heb je er ook een kwast bij. Vierdelig is uiteraard helemaal compleet, met scheerkwast, mes, houder en kom.

Soort kwast, mes en handgrepen

Wil je een klassiek scheermes of een mes dat compatibel is met een Gillette scheersysteem? Kies je een scheerkwast van dassenhaar, zoals pure badger of natuurlijk Silvertip dassenhaar? Wil je liever synthetisch materiaal, dan is er Silvertip Fibre of Black Fibre. Verder kun je ook selecteren op kleur en materiaal van de handgrepen. Voorbeelden van materiaalsoorten zijn chroom, hout (bijvoorbeeld essenhout of olijfhout), edelkunsthars (in vele kleuren) of echt hoorn.
Het voordeel van online kopen is dat je de scheersets gemakkelijk kunt vergelijken. Let op duurzaamheid, design, functionaliteit en prijs. Daarnaast kun je ook snel zien of er interessante aanbiedingen zijn.

Waar let je op bij het kiezen van een luxe scheerset?

  • Er is een ruime keuze in ontwerpen. Kies de stijl en het materiaal dat bij je past
  • Wil je een klassiek scheermes voor dubbelzijdige scheermesjes (safety razor), een scheermes dat compatibel is met Gillette mesjes, of een authentiek scheermes (barbermes)?
  • De scheerkwast is het meest kostbare onderdeel van een luxe scheerset. Wat voor soort haren wil je voor de kwast? De ene kwast is wat zachter dan de ander. Soms kan een wat steviger kwast juist gewenst zijn, voor een masserend effect.