Blog

Scheren met de scheerkwast

Scheren is een onderdeel van de dagelijkse beslommeringen. Zeker voor de man kan het een heel gedoe zijn om elke dag weer zijn gezicht te ontdoen van haargroei.Maar juist omdat het een handeling is van alledag, is het belangrijk om daar zorg aan te besteden. In de loop der jaren zijn er een aantal verschillende werkwijzen ontstaan om zich te scheren. Waarschijnlijk de meest voorkomende variant is scheren met een elektrisch scheerapparaat.Het is praktisch, eenvoudig en kost niet veel tijd. Inmiddels zijn er scheerapparaten die oplaadbaar zijn, zodat je niet meer afhankelijk bent van een nabij stopcontact. Ook zijn er scheerapparaten waarmee je je nat kan scheren. Naast het scheerapparaat bestaat er de mogelijkheid je te scheren met een mes en schuim. Dit schuim kan je zelf met de handen op je gezicht aanbrengen maar ook met een scheerkwast. Vroeger was dat de enige manier omdat er gewoonweg nog geen andere varianten bestonden.

De scheerkwast wordt gebruikt bij het nat scheren en bestaat uit een handvat met daarop haren. De kwast wordt in eerste instantie gebruikt om de huid nat te maken en vervolgens om de huid in te zepen met scheerzeep. Scheerkwasten bestaan er in veel verschillende kwaliteiten. Om een onderscheid te maken zou je kunnen spreken over dassenharen kwasten en niet-dassenharen kwasten. Dassenhaar heeft het vermogen om water vast te houden, zorgt voor een zachte aanraking met de huid en heeft een lange levensduur. De niet-dassenhaar kwasten zijn gemaakt van ander materiaal zoals synthetische haren of varkensharen, het gebruik ervan heeft niet zo’n resultaat als het gebruik van kwasten mét dassenhaar. Het gebruik ervan kan leiden tot irritatie en een tintelend gevoel op de huid. Ook is hun vermogen om water vast te houden minimaal.

Een scheerkwast of geen scheerkwast, that’s the question

Natuurlijk neemt het scheren elke dag weer een hoop tijd in beslag. Tijd die je liever ergens anders aan zou willen besteden, maar ja het moet gebeuren en waarom dan niet gewoon goed? Door tijdgebrek kiezen veel mannen voor een scheerapparaat met als gevolg een rode geïrriteerde huid. Snel-snel wordt het ochtendritueel afgerond en op naar het werk. Scheren kan ook een beleving zijn waarvan je kan genieten, niet alleen tijdens het scheren maar zeker ook erna. De huid wordt verwend en de dag begint goed. Probeer het eens en ervaar het gevoel.